Farkımız Tadımız 0 532 504 19 09
Anasayfa Kurumsal Franchising Şubeler Ev Yemeklerimiz Belgelerimiz E-Katalog İletişim
Neden Çiğ Köfte?
Önceleri sadece doğu ve güneydoğu bölgelerine özgü geleneksel bir yiyecek gibi algılanan çiğ köfte, zamanla ülkemizin diğer bölgelerinde de yapılmaya başlanmıştır. Türk damak tadına son derece uygun ve oldukça sağlıklı bir yiyecek olması sebebiyle, çiğ köfte gıda sektöründe önemli bir yer kazanıp hızla gelişmiştir. Ancak, isminden de anlaşıldığı gibi, içerisinde kullanılan etin çiğ olması bu yemeğin muhafazasını güçleştirmiştir. İki saatden daha uzun süre bekletilen çiğ et, bakteri oluşturduğu ve sağlığı tehdit ettiği için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı çiğ köftenin ancak etsiz yapılması halinde üretimine izin vermiştir.

İçerisinden etin çıkarılmasına rağmen hala o eşsiz lezzetini farklı bir şekilde koruyan çiğ köfte, etsiz hali ile gıda sektöründeki yerini almış ve tercih edilen geleneksel bir yiyecek olma özelliğini muhafaza etmiştir. Acini markası altında etsiz çiğ köfte üretimi yapan firmamız, Türkiye’ye özgü bu geleneksel lezzetin sektör içerisinde gereken hassasiyetle üretilmediğini saptamış olup, hala eski usül yöntemlerle yapılan çiğ köftenin halk üzerinde gereken kalite ve güven hissini yaratmadığı görüşüne varmıştır
Copyright © 2006 - 2019 Acini Çiğ Köfte Web Yazılım Tekno-Sel