Farkımız Tadımız 0 532 504 19 09
Anasayfa Kurumsal Franchising Şubeler Ev Yemeklerimiz Belgelerimiz E-Katalog İletişim
Çiğ Köftenin Tarihi
Çiğ köfte’nin doğuşu ile ilgili olarak bilinen birkaç farklı rivayet vardır. Ancak, aralarında en yaygın olarak kabul edilen rivayet Hz.İbrahim dönemine dayanır. Nemrut, Hz.İbrahim’in ateşe atılmasını emreder. Böylece büyük bir ateş yakmak üzere yöredeki bütün odunlar toplanır. Nemrut evlerde ateş yakmayı da yasaklar. Halk ateş yakmadan nasıl yemek yapacağını düşünür durur. İşte bu günlerde bir avcı, avladığı ceylanı eve getirerek karısından yemek yapmasını ister. Avcının eşi evde odun bulunmadığını söyler. Çevrede toplanacak bir tek dal odun dahi kalmamıştır. Bunun üzerine kadın, ceylanın budundan yağsız et çıkararak bir taş üzerinde başka bir taşla döverek ezmeye başlar. Sonra ezilmiş eti bulgur, biber ve tuzla karıştırarak yoğurur. Böylece bugün çiğ köfte dediğimiz bu leziz tat meydana gelir.

Ancak, bugün sizlere sunduğumuz bu leziz tat, isminden de anlaşıldığı gibi etsizdir. Çiğ köfte yapımında kullanılan kıyma, oda sıcaklığında iki saatten fazla beklediğinde bakteri üretir ve gıda zehirlenmesine yol açabilir. Bu sebeple, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından çiğ köftenin açıkta satılması yasaklanmıştır. Bunun üzerine, çiğ köfte etsiz bir şekilde yapılmaya başlanmış ve gıda sektöründe önemli bir yer kazanmıştır.
ACİNİ olarak bizler de, tarihi milattan öncelere dayanan bu geleneksel lezzeti, bugün sizlere en sağlıklı, en hijyenik ve en doğal haliyle sunuyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.
Copyright © 2006 - 2019 Acini Çiğ Köfte Web Yazılım Tekno-Sel